недеља, 5. октобар 2008.

It's Okay To Be Gay!


Disklejmer: A ne. Nije nikakav pro-gej NVO platio post na ovom hiper posećenom blogu.

Mislite da su američki redneci obavezno rasisti, šovinisti i kompletni diskriminatori bilo čega što i malo aludira na "gej"? Pih, kako ste samo puni predrasuda. Dopustite g-dinu
HORATIO LEE JENKINS-u da vam objasni kako stvar funkcioniše. Čovek prodire u srž jednog od nakontroverznijih socijanih problema današnjice, ali nikako sa visine... i ako je "the straightest man in the world" aaaa-ha! Da sve bude još lepše, to će vam objasniti uz zvuke pravog barskog country-a, toplim južnjačkim glasom.

Horatio, koji veoma podseća na Hank Williamsa Jr., je takođe majstor vizuelnog performansa svake vrste, u šta se i sami možete uveriti:

Ali, najveći deo svoje slave ne duguje prosvetiteljskome radu, već činjenici da je upravo on "The man who outdrank Satan"! Da, baš on. Materijani dokazi:






I definitivno ne smete zaobići njegov sajt:


www.drunkerthansatan.com

gde možete pronaći sve pesme, tekstove, vizuelne radove i pazariti kompletnu diskografiju - svaku pesmu spakovanu na po 1 audio CD, sa posebnim, nadahnutim omotima.


A naravno, evo i linkova za dwnld dva hita (mp3, 192kbps):


Mr. Jenkins je definitivno savršena razonoda za ove sumorne dane, pogotovo ako ste fan jeftinog trasha i valjanog kantrija.




"And now the Prince of Darkness is out there, puking on the carpet" :))


субота, 4. октобар 2008.

Najave: Left Lane Cruiser u Srbiji!



Left Lane Cruiser iz Indijane stižu da natope pirotsko i beogradsko tle kovitlajućom energijom svog white trash blues-a! LLC se od izdavanja svog zvaničnog prvenca "Bring Yo Ass To The Table" za Alive rec. početkom godine polako penju lestvicom uspeha i to potpuno zasluženo. I ako je u osnovi bluz, definitivno sa sobom nosi "belu shtroku" kantrija i snagu punka. I momci su oooooo vishe nego usvirani. Reči ovde svakako prestaju da budu korisne. Ne budete lenji i sami se uverite u to kakva fabrika energije može da bude minimalna skupina instrumenata, u rukama bradonja u kariranim košuljama.

U okviru svoje turneje Left Lane svraćaju i u Srbiju:

Nedelja, 5. oktobar @ Dom Kulture, Pirot.

Ponedeljak, 6. oktobar @ SKC, Beograd.

Za BGD, cena ulaznice je 600 dinara u pretprodaji, 700 na dan koncerta.


Linkovi:

@ Alive rec:
www.alive-totalenergy.com/Left-Lane.html

@Myspace:
www.myspace.com/leftlanecruiser

@Organizator:
http://www.badmusicforbadpeople.com/left-lane-cruiser-fort-wayne-in-usa


"Štivo" za pripremu za koncert:

Left Lane Cruiser - Bring Yo Ass To The Table (Alive, 2008) dwnld, 81 mb



LLC Live @ C2G TV

http://rapidshare.com/files/147996433/Left_Lane_Cruiser.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/148042460/Left_Lane_Cruiser.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/148042463/Left_Lane_Cruiser.part3.rar.html


... i Bring Yo Ass To The koncert!


петак, 3. октобар 2008.

ROSE'S PAWN SHOP - The Arsonist (2006)


Ova string ekipa nam stiže pravac iz L.A.-a. Kada se u obzir uzme vrsta muzike i lokacija u pitanju, dotični spoj može uneti određenu dozu skepse (da ne kažem predrasuda). Ali već prvi tonovi uveravaju da tome nema mesta - RPS momci nisu ni malo "holivudski nastrojeni". Zvuk njihovog samoizdatog prvenca je pun, topao, melodičan i definitivno country/folk, ali i više od toga. U sebi nosi melodiku i aranžmane daleko karakterističnije za r'n'r i rockabilly nego za "narodnjake", s tim što je R'n'R energija filtrirana - ona euforična strana je minimizirana, dok je fokus na melodiji i iskrenoj emociji. Ono što je vezano za geografsku lokaciju benda je to da se kroz tonove nekako provlači da ih greje kalifornijsko Sunce, na obalama Pacifika, što se itekako može osetiti ako nasuprot The Arsonist-u pustite planinskiji ili "inland" zvuk istih stremljenja. Takođe, reklo bi se i da je u priču upleten američki folk sa "irskijim" korenima.

Lično, ovo je bio jedan od retkih bendova koji su mi se zalepili za uvo na apsolutno prvi slush. Ako vas i malo privlači slojevitost zvuka koja izbija iz mnogo nenaelektrisanih žica, Roses Pawn Shop imaju apsolutnu preporuku.

Tracklist:

01. The Arsonist
02. Funeral Pyre
03. Deep Red Clay
04. One-man Show
05. Lone Rider
06. Long Way to Fall
07. Reckoning
08. My Old Valentine
09. Down the Line
10. Blood Running Rivers


Žanr
: Bluegrass/String rock

Izdato
: 2006 (self-release)

Myspace:
http://www.myspace.com/rosespawnshop

Dwnld
(mp3, lame apx, .rar, 5% recovery record, 75mb):
http://rapidshare.com/files/150489757/RPS-TA.rar