петак, 7. март 2008.

THE DIRTBOMBS - We Have You Surrounded (2008)

Kraljevi garaže nas ponovo bombarduju!

Ovo friško izdanje nam donosi 12 novih zvučnih zapisa, od kojih su 2 obrade, a jedan (Race To The Bottom) se može nazvati dugačnim nerd-noise eksperimentom, što ne treba ni malo da vas čudi ako imate u vidu profesiju Micka Collinsa (jednom programer – uvek programer :)). Prepoznatljivi Dirtbombs stil u lo-fi garažu fuzionira gospel, pop, čak i disko uticaje, a da to ne deluje ni malo neprirodno ili zvuči na bilo koji način loše. Tako ćete u jednom trenutku zaglibiti u garaž-pank melanholiju (I Hear The Sirens), a već u sledećem ćete cupkati uz uzdižući, diskoidan bit (Wreck My Flow). I jednako ćete uživati, jer i ovaj album (kao i ostatak diskografije benda) karakteriše jedna od najvrednijih osobina u muzičkom svetu – jedinstvenost, lični pečat. Čim god da se igraju, u svakom trenutku jesu i ostaju The Dirtbombs. Dovoljno su utemeljeni da bi sve čega se dotaknu učinili svojim. Kada na sve to dodate inteligentne i duhovite tekstove, sreći nema kraja.

Što se obrada tiče, Sheloc Holmes (u originalu The Sparks) je neizmerno zabavna, a Dead Moon-ov Fire In The Western World je kroz izraženiju ritam sekciju dobio na dramatičnosti. Neki mogu nazvati ubacivanje obrada čistim popunjavanjem prostora na disku, ali nepobitno je da su, prvo, odlične, drugo – odlično se uklapaju u autorske stvari.

Kada sve rezimiramo, iako ne baš obimnog sadržaja, We Have You Surrounded zaslužuje da opkoljava naše uši još dugo vremena. Sigurna sam i da hoće. Živele Bombe Štroke!

Tracklist:

1. It's No Fun Until They See You Cry 2:36

2. Ever Lovin' Man 2:45

3. Indivisible 3:06

4. Sherlock Holmes 3:27

5. Wreck My Flow 3:14

6. Leopardman At C&A 4:17

7. Fire In The Western World 3:17

8. Pretty Princess Day 2:38

9. I Hear The Sirens 2:28

10. They Have Us Surrounded 3:03

11. Race To The Bottom 8:21

12. La Fin Du Monde 4:16


Žanr: Dirtbomb

Izdato: 2008, In The Red Records

Dwnld (mp3, vbr, 58 mb, .rar)

http://www.mediafire.com/?0nnwvdvgenz

Нема коментара: