недеља, 28. септембар 2008.

Živi utisci: Motorama + S.U.S., 27.09. @ Žica, BGD





Bad Music For Bad People nam je kao drugi nastup ove sezone priredio italianski ženski gitara/bubanj dvojac - Motorama. Za Rimljanke je to bila treća svirka na srpskoj mini turneji. Prva je bila u Zrenjaninu, a druga na otvaranju diskoteke u Kruščiću - po priči nadrealna i antologijska, ali nažalost sa jako malim brojem očevidaca.



Priliku da zagreju osamdesetak pripadnika beogradske publike u već dovoljno vreloj (a i svakako zagušljivoj) Žici imali su beogradski "sailor-punks" S.U.S. Autorka ih je jednostavno odgledala previše puta da bi mogla da bude u potpunosti objektivna, ali jedno je sigurno: kada se sumira sve - nastup, specifična harizma svakog od članova i naravno, sama svirka, S.U.S. je bend koji je teško smatrati za dosadan. Vrlo su energični i u moru stereotipnih domaćih "pank kultova" prilično odskaču. Sve su usviraniji i kao i obično, daju sve od sebe. Sve prošlo u redu, osim jednog trenutka kada je Milicin bas iznenada utihnuo (ne njenom krivicom), što je kod dotične izazvalo dosta gneva i pretnji upućenih opremi i okolini. Srećom po ozvučenje i tonca, stanje je jako brzo vraćeno u normalu. S.U.S. su bili sasvim primeran uvod u garažnu buku kojom će nas počastiti ženske iz Motorame.



Dvojac, obe u crnom i sa propisnom količinom tamne šminke su zatim otpočele svoj set. Sirova garažna buka sa disonantnim rifovima i oscilirajućim vokalom, ali u granicama slušljivosti. Kada se na to doda i pozitivan stav gitar-vokalistkinje u kombinaciji sa ludačkim pogledom, dobija se nastup zanimljiv i prijatan i za čuti i za videti. Naravno, sve to ukoliko smatrate gitarsku buku prijatnom pojavom uopšte. Publika je reagovala reklo bi se pozitivno i nasmejano, ali ne preterano živahno (ako pojmovi "živahno" i "BGD publika" u opšte mogu da obitavaju u istoj rečenici...). Jedna zamerka ide na račun kluba, a to je katastrofalno (čitaj: nikakvo) osvetljenje. Posledica je bila to da su bubnjari, smešteni u crni ćošak mini-bine, gotovo nevidljivi tokom koncerta, a jedan apstraktno usmereni zeleni reflektor nije od neke pomoći... osim što dodatno skreće pažnju sa pomenutog ćoška. Tako da nisam sigurna koliko je publika uopšte bila fokusirana na prisustvo bubnjarke i njeno prilično pećinsko dobošarenje.

Sve u svemu, ne preterano spektakularno, ali valjano razdrmavanje ove prerane, učmale beogradske jeseni. Živela buka!




Photo by: Reakcija
(još fotki na: http://picasaweb.google.com/reakcija )

5 коментара:

Анониман је рекао...

treba da vidis ns ili zg publiku, to ucmalost i ukipljenost na delu. bilo je dobro u zici. pretesno ali dobro

Анониман је рекао...

Ali pedji se izgleda ne svidja xD

Hellbilly Kali је рекао...

Videla i jedne i druge. Za NS se slazem, ali ZGchani bar imaju opshtu zainteresovanost u smislu da mnogo vishe prate ono shto se muva po njihovim prostorima...

Kattie, pogledaj ostatak galerije... x)

Анониман је рекао...

He he he, treba da vidite Krushchic publiku....

Hellbilly Kali је рекао...

Krushchicku publiku nikad necemo prezaliti... a ni ti nikad ne bi trebalo da prezalis sto nisi nosio kameru ;)