четвртак, 25. септембар 2008.

Skoro Bljak kutak: TRUCK STOP - 25 Jahre Truck Stop On Tour (1999)


Vreme je za plovidbu po trash vodama. Međutim, jednostavno nisam imala srca da ono što sledi svrstam pod etiketu “bljak kutka”. Ako nastavite da čitate, možda vam postane jasno i zašto. Možda…

Nemačka je definitivno jedna najblaže rečeno neobična nacija. S jedne strane se odlikuje striktnošću, produktivnošću i priličnom dozom mraka. S druge strane je plodno tle za nicanje pojava poput deutsch popa, densa i muzičke mega karijere Dejvida Haselhofa. Pored toga, kod Nemaca je očigledna i fascinacija američkom kulturom. Jedan od dokaza je ogromna produkcija nemačkih spagetti western-a. I tako lagano dodjosmo do Shvaba-kauboja. Samim tim i do našeg trenutnog subjekta – Truck Stop.

Truck Stop sadi muzički tumbleweed na sterilnom nemačkom tlu josh od 1972. Ali, kao što kad sparite konja i magarca dobijete neplodnu mulu, fenomen Deutsch Country-a je prilično… sterilan. Verovatno je i bolje što je tako. Truck Stop zvuk je u kratkim crtama, zvuk tipičnog komercijalnog Nashville radijskog country-a, ali sa oooo tako nemačkom schlager produkcijom. To znači, između ostalog, da u zvuku gitare nećete naći ni trunku amerske seoske topline. Pre će vas asocirati na kafanu u nekom alpskom ski resort-u, sa kariranim stolnjacima i mini-val tetkama koje oko dotičnih igraju. I sa germanskim kaubojima na improvizovanoj bini. A šta je šlag na torti? Pa činjenica da su svi tekstovi na nemačkom. Da, na čistom nemačkom nam proklamuju priče o srcima koje biju za Divlji Zapad, o tome kako isti taj Divlji Zapad počinje odmah iza Hamburga, o ljubavi, prijateljstvu, posvećenosti i naravno, kaubojštini.

Pogrešnost Deutschesprachige šlager kantrija definitivno zahteva audio ugodjaj ne bi li se stekao potpuni utisak o njoj. Ali, zašto ne Bljak etiketa onda? Pa u svom tom grešnom hibridiziranju, ozbiljnost kojom Truck Stop pristupaju svom pažljivo konstruisanom kaubojskom nastupu je bar blago simpatična, i ako je u suštini najgori (ali na nivou Nemačke uspešan) pokušaj preprodaje nečega što je ukorenjeno i raste jako, jako kulturološki daleko. Ali situacija je slična onoj kad na buvljaku natrčite na Pamasemig ili Sorny diskmen – ne možete da se bar ne nasmejete.

Tracklist:

1. Uns're Herzen (schlagen für den wilden Westen)
2. California
3. Pack Dein Herz in einen Koffer
4. Freunde findest du tief unten
5. Echte Kerle
6. Der wilde, wilde Westen
7. Alabama Moon
8. Take it easy altes Haus
9. Gegen den Wind
10. Ich möcht' so gern Dave Dudley hör'n
11. Tief im Herzen (immer Cowboy)
12. Emmylou, Emmylou
13. Wohin der Wind dich treibt
14. Super-Hit-Medley
15. Maschen-Draht-Zaun


Zanr: Deutsch Country, Hölle ja!
Izdato: 1999, Ariola Germany
Dwnld: (mp3, 128kbps, 35 mb, .rar)
http://rapidshare.com/files/148370914/trckstp-25_jhr_n_tr.rar





2 коментара:

brutuskrombi је рекао...

ali "amerske seoske topline"....

Hellbilly Kali је рекао...

Nego kako... Prajvt blogeru.