понедељак, 4. фебруар 2008.

357 STRING BAND - Ghost Town (2006)


Ako vam kažem izvorni planinski bluegrass/country, pomislićete da je u pitanju nešto mlako, meketavo i staromodno.

Ako vam kažem hilbili pank, pomislićete da se može povezati sa prljavim električnim gitarama, poput Nashville Pussy-a.

Medjutim, istina nije ni u jednom od ovih bednih pokušaja definisanja. Zapravo, stavljanje 357 String Band-a i njihovog prvenca «Ghost Town» u bilo kakav kalup je vrlo nezahvalno, da ne kažem zločin. Jer ova četvorka iz Milvokija je uspela da objedini sirovi, planinski country i bluegrass zvuk, koji je pritom potpuno akustičan (možete čuti zvuke banjo-a, akustične gitare, mandoline, violine i kontrabasa), sa oštrinom punk rock-a. Ne tražite dalja opisna objašnjenja, jednostavno je tako – ako poslušate, uverićete se i sami. Smesi dodajte i odlično napisane tekstove, kadkad ekstremno duhovite, kadkad mračne i melanholične, koji se bez izuzetka savršeno uklapaju u atmosferu same kompozicije i dobijate jedno malo remek-delo. Najfascinantnije mi je što je savršeno očuvan duh oba glavna uticaja – izvornog američkog folka i (folk) pank-roka, koji su se u ovom slučaju uklopili kao delovi slagalice. Možda je ovo jasnije uz činjenicu da svi članovi benda imaju punk/rockabilly muzičku prošlost... a onda su odlučili da se vrate korenima. Posledica: country klasici i akustične pesme sa pank tempom notu uz notu, bez bilo kakve naznake neslaganja. Ovo jedinstvo se vidi i na primeru publike 357 String Band-a, koja se sastoji od pankera, bajkera, kauboja, raspalih hipika... Neverovatno, zar ne? Bend je privukao pažnju i mnogih velikih imena sa ove "crossover country" scene, poput Hank Williamsa III i Th' Legendary Shack Shakersa.

«Ghost Town» jednostavno nema lošu pesmu. Vodi vas u svet koji zvuči koliko rustično, toliko i sveže, koliko mistično, toliko i otvoreno. Ako i malo volite amerski ili irski folk i možete da preživite činjenicu da nećete čuti nijedan električni zvuk na ovom albumu - ne propustute. Ako ne... pa, ko zna, možda je vreme da čujete i something completley different...


Tracklist:

1 Pig In a Pen

2 High Lonesome Blues

3 Thank You

4 Shotdown

5 Wishin Id Die

6 Here Comes Hell

7 Only Going Where Ive Gone

8 Up Jump the Devil

9 Stillest Hour

10 Riot Act

11 Evil On My Mind

12 Raise The Moon

13 Hard Times


Žanr: Akustični Hillbilly Bluegrass Punk Country

Izdato: 2006, Rosa Records (za Evropu)

Dwnld (mp3, 128kbps, 43.5 mb, .rar)

http://www.mediafire.com/?bzmrszsw1xg

2 коментара:

reakcija је рекао...

nema previše veze, ali me je podsetilo na:

The Agnostic Mountain Gospel Choir
www.myspace.com/agnosticmgc

Hellbilly Kali је рекао...

Da, malo su "bluzniji", ali su super. Hvala za puno za link. Prija mi nesto agnostichko posle silnog fundamentalnog David Eugene hriscanstva :)