понедељак, 21. јануар 2008.

Psycho Charger - Horror Rawkillbilly (2005)


Kombinovanje psychobilly-a ili, ako hoćete, gothabilly-a, sa industrialom... na šta li to liči?


Ako ne želite da ovo bude puko retoričko pitanje, priupitajte prvenac njujorškog tria Psycho Charger – "Horror Rawkillbilly". Sam naziv albuma sasvim lepo opisuje šta on može pružiti, a ako ne možete da samostalno zaključite – Psycho Charger zvuče kao čisto zlo. Iako ste možda pomislili da je mešanje elektronike u "izrode rockabilly-a" jednostavno pogrešno, Psycho Charger su u potpunosti zadržali R'n'R dušu... ili su je prodali đavolu... što opet dođe na isto
:) Elektronika nikako ne dominira, već je tu samo kao začin. Šlag na torti. Ako vam i dalje nije jasno, zamislite sudar Reverend Horton Heat i Ministry ili The Cramps i Rob Zombie-a, u kome –Billy strana ipak odnosi pobedu. Čitav album se prosto se oseća na benzinska isparenja besnog hotrod-a (hmm, Charger-a?), alkohola i možda još koje opojne supstance. A sve to na pustinjskih 40+ stepeni, sa dve-tri dobre cice/baje na zadnjem sedištu.


Jedino što se može zameriti albumu je njegova monotonija – pesme prosto uplivavaju jedna u drugu i nema mnogo varijacija. Ali ne smemo zaboraviti i da je ovo ipak prvenac. Pozitivno je to što već na prvom izdanju imaju krajnje autentičan zvuk. Nadajmo se da će ovi Rawkillbilly-evci nastaviti da atakuju naš sluh na način na koji to volimo, a nijansiranje će sigurno doći vremenom.


Tracklist:

1 Rawkillbilly Baby

2 Redneck Zombies

3 Return Of The One Percenter

4 Route 666

5 Invasion Of The Ball Snatchers

6 Bastard Son

7 Sugar Tit

8 The Flesheaters

9 Psycho Trucker

10 Scream, Blacula, Scream

11 "Live" From The Appalachian Deathride

12 Fuel-Injected Vengeance

13 Welcome To Kreepsville



Žanr: Psychobilly/Gothabilly/Industrial

Izdato: 2005., Antidote

Dwnld [mp3, 192 kbps, 66 mb, .rar]

http://www.mediafire.com/?8zzozmvqlxw

Нема коментара: