понедељак, 28. јануар 2008.

Savage Henry And The Infamous One Pounders – Abuse It Or Lose It [2006]


Kanađani definitivno ne prestaju da me iznenađuju. Ne jednom se dogodilo da naletim fenomenalan bend, veoma jedinstven u svojoj horror/punk/psycho/R'n'R interpretaciji, da bi se nekoliko trenutaka kasnije ispostavilo da je iz Kanade. Ko bi pomislio da će iz zemlje ogromnih hladnih prostranstava, jelena i socijalnog blagostanja poteći bendovi koji tako dobro koketiraju sa horror ili, u slučaju našeg Divljeg Henrija, shock punk rock-om. «Ispod Mire...».

Prvo, upozorenje, da ne bude zabune - Ameri takodje imaju Savage Henry-a (onaj koji ce vam isplivati na Last FM-u prilikom preslusavanja ovde priloženog albuma kanadskog SH-a) – u pitanju je nekakav šonjasti pop-rock sastav koji nije vredan daljeg trošenja slovnih mesta. Savage Henry and TIOP o kojima je ovde reč su u odnosu na njih dementne kanadske drvoseče.

Ovaj bizarno maskirani čova (da, mislim da se bela fantomka plus leptir mašna na golo telo svakako mogu nazvati bizarnim) i njegov ništa drugačiji bend, svojim prvencem donose visoko energijski garaž-pank udar. Zaista, album isijava onom brzom i nesputanom punk rock energijom, ne gubeći na melodičnosti, ali ne sadržeći ni promil pop-a. U vreme kada bendovi postaju veoma proračunati pokušavajući da se ukope u trenutne melodijske trendove, ovo je svakako za pohvalu. Henrijev oscilujući promukli vokal, koji često zvuči blago histerično, zadužen je i za dodatni upliv euforije u pesme. Udarni hitovi – «Dictator Of Love» i «Cougar On The Prowl».

Shock-Rock element, pored vizuelnih elemenata, krije se i u tekstovima – uglavnom se drže seksualne tematike, servirane na prilično degutantan način. Da li su uspešni u nameri da budu smešni/zabavni, isključivo je pitanje ličnog ukusa. Zavisi da li i koliko volite «dirty talk». Ja sam se nasmešila par puta, ali ništa više od toga. Naravno, nije sve ni u seksu, pa je Henry upriličio i par romansi, poput «Maggots Are Eating My Brain» :) Međutim, posle svih šok-pank-eraških prostakluka postoji i iznenađenje – poslednja pesma, «This Land Is My Land Now», je ironični osvrt na rat i svima nam već poznat koncept modernog kolonijalizma. Ne preterano manje degutantan, naravno. No, čak i ako vam ne odgovara ova vrsta humora, moj predlog je da ostavite to po strani i uživate u izdanju ka' celini.

Sve u svemu, «Abuse It Or Lose It» ne predstavlja nešto epohalno novo, ali već spomenuta adrenalinska pankenrol energija koju album poseduje je dragocena. Idealna da vas digne pred kraj napornog radnog dana, ili nekog turobnog oblačnog jutra. Energično, neopterećujuće und sveže - šta vam više treba.


Tracklist:

01 - dictator of love
02 - to the top
03 - small town slut
04 - night before
05 - ram it down
06 - cougar on the prowl
07 - big time penetrator
08 - women i've never had
09 - lesbians
10 - maggots are eating my brain
11 - booze, bikes & bitches
12 - gimme my money
13 - this land is my land now


Žanr: Euforični Garage Punk Shock Rock

Izdato: 2006, 100% Wild Records

WWW: www.myspace.com/savagehenryandtheinfamousonepounders

Dwnld: [mp3, 192kbps, 46.6 mb]
http://www.mediafire.com/?amjtlu9tehq

Нема коментара: