недеља, 20. јануар 2008.

L7 - Bricks Are Heavy

Nikako nisam videla L7 kao prvi post ovde, ali ipak postoji valjan razlog - danas je taj veliki izborni dan, a pretpostavljam da ste svi frustrirani plakatima i bilbordima koji vas ujedaju za oči gde god da se okrenete (bolje da su uveli predizborno slepilo nego tišinu). A ove dame su frustracije i besove u zvuk pretočile vrlo zlobro...

Ah, vizija savršene žene “Američkog sna” – nasmejana gospođa u tufnastoj haljini, sa savršenom frizurom, koja, pošto je završila spremanje puslica, stavlja svoje a-la Jackie Kennedy naočari za sunce, vezuje svilenu maramu i odlazi na partiju bridža sa sličnim joj prijateljicama… E pa kucnuo je čas kada sve stereotipne predstave treba da ostavite daleeeko iza sebe. Jer ove dame su besne, glasne i rade upravo ono što im se prohte. Čak i ako je vrlo degutantno (potražite na netu koju reč o incidentu sa iskorišćenim tamponom…). Zbog držanja često ih pogrešno etiketiraju kao deo “Riot grrrl” pokreta, a bogami pitanje je koliko je i Grunge etiketa na mestu. Jer, pošto ih čujete, bićete uvereni da stvari nisu tako jedonstavne. Njihovo “čedo” je mešavina teških, masnih grandž[dždždž]oidnih gitara i pank prljavštine, začinjeno hladnokrvnim vokaliom Donite Sparks, iz koga izbija onaj promukli, podmukli bes. Da, ona najpogubnija vrsta.


Njihov treći studijski album Bricks Are Heavy, objavljen je 1992. i jednostavno se oseća na tu prljaviju stranu ranih 90-ih I pravi je neizbrušeni dragulj, može se reći. Znate onaj osećaj kada se posle noći raskalašne zabave I teškog pijanstva, mamurno odgegate do kupatila, pogledate svoj raščupani odraz i, prisećajući se kako fenomenalnih trenutaka, tako i svih sranja koje ste napravili pomislite “Ovaj život je do jaja”?! E takve senzacije ćete osetiti i pri preslušavanju ovog L7 klasika. Ubitačna prva stvar - Wargasm bi lako mogla postati naša nova nacionalna himna (nažalost)... Ubacite ovo u plejer i pustite da vam Donita & Co. izlože cinične priče o besu, izdaji, ratu, i drugim elementima njihove realnosti. I molite Boga da se ne zamerite kakvoj sličnoj ekipi – možda I one imaju svoj Shitlist.

Tracklist:

1 Wargasm (2:40)
2 Scrap (2:53)
3 Pretend We're Dead (3:53)
4 Diet Pill (4:21)
5 Everglade (3:18)
6 Slide (3:37)
7 One More Thing (4:07)
8 Mr. Integrity (4:06)
9 Monster (2:56)
10 Shitlist (2:55)
11 This Ain't Pleasure (2:42)


Žanr: Grunge/Punk/Bes

Izdato: 1992., Sub Pop

Daunloud
: da (pogledaj komentare)

3 коментара:

Анониман је рекао...

L7 - Bricks Are Heavy, 128 kbps, 31.25 mb

http://www.mediafire.com/?9dcvon2cx2j

Анониман је рекао...

hvala, ovo imam na kaseti i nisam slusao odavno. bas bih mogao malo da obnovim gradivo. btw odlican blog

Hellbilly Kali је рекао...

drago mi je da je link bio od koristi. i hvala puno!